Banana Oat Pancakes | Panquecas de Banana e Aveia

 

Hi | Olá =)

Who doesn’t like a easy dessert recipe? Here is a healthy and easy recipe for Banana Oat Pancakes.

Quem é que não gosta de uma sobremesa fácil de fazer? Eis aqui uma receita saudável e fácil para Panquecas de Banana e Aveia.

Ingredients | Ingredientes:

1

Directions:

1. Cut the bananas in little pieces (or mash with a fork) and put in a blender;
2. Add the eggs, oat and milk, mix and blend until well combined;
3. Add the sugar, baking soda and vanilla extract and mix. The final texture shouldn’t be to liquid, so add more oats/flour in case the mix doesn’t have the proper consistency;

23
4. Separate the egg whites from the yolks and place in separate bowls;
5. Whisk the egg whites with a pinch of salt until it forms stiff peaks;

4
6. Fold the whipped egg white into mixture, being careful not to lose too much air so it stays whipped and fluffy;

5
7. Spoon the mixture into a heated non-stick frying pan (medium to low heat). You can use a little of butter for the pancakes not to stick to the pan;
8. After a couple of minutes flip the pancake. I use a plastic spatula to make sure the pancake had loosened from the pan before flipping;

6
9. Now the fun part, serve the pancakes with cinnamon, honey, Greek yogurt, strawberries, however you wish =) My favorite combination was cinnamon, strawberries and honey, with a little of yogurt.

789

I hope you enjoy =)

Modo de preparação:

1. Cortar as bananas em pedaços pequenos (ou amassar com um garfo) e colocar num liquidificador;
2. Adicionar os ovos, a aveia e o leite, misturar e bater com o liquificador;
3. Adicionar o açúcar, o bicarbonato de sódio e o extrato de baunilha e misturar. A textura final não deve ser muito líquida, caso esteja, adicionar mais aveia ou farinha;

4. Separar as claras das gemas e colocar em tigelas separadas;
5. Colocar as claras com uma pitada de sal numa taça e bater as claras em castelo;
6. Adicionar aos poucos as claras em castelo e misturar levemente, para estas não perderem muito ar;
7. Colocar a mistura numa frigideira anti-aderente aquecida (lume médio a baixo). Pode-se usar um pouco de manteiga, para as panquecas não colarem à frigideira;
8. Depois de uns minutos virar a panqueca. Eu usei uma espátula de plástico para verificar que a panqueca já tinha descolado da frigideira antes de virar;
9. Agora a parte divertida, servir as panquecas com a canela, mel, iogurte grego, morangos, aquilo que quiseres =) Os meus favoritos foi com canela, morangos e mel,e com um pouco de iogurte.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s