Dessert|Sobremesa: Croissant Apple-cinnamon or Chocolate Easter Egg | Croissant de maça e canela ou amêndoas da Páscoa

Hello Olá =)

Today I have a really easy and quick dessert recipe.
I was looking at the chocolate eggs that I still have from the Easter holiday and what about some chocolate puffy pastry croissants? And since we are on it, what about some Apple-Cinnamon puffy pastry rolls?
Here is the really simple and quick recipe:

Hoje trago uma receita de sobremesa super fácil e rápida.
Eu estava a ver as amêndoas da Páscoa que ainda tinha e pensei, e porque não fazer uns croissants de massa folhada de chocolate? E já que estamos numa de fazer, porque não uns croissants de maça e canela?
Eis aqui a receita muito simples e rápida:

Chocolate & Cinnamon Apple Puffy Pastry Rolls

Ingredients | Ingredientes:

Puffy Pastry (ready to use)   |   Massa folhada (pronto a usar)
Chocolate almond Easter eggs |  Amêndoas de chocolate
After Eight Mint Chocolate | After Eight chocolate de menta
2 Apples | 2 Maçãs
Cinnamon | Canela
Porto wine | Vinho do Porto
Sugar | Açúcar
Lemon | Limão
1 Egg | 1 Ovo


Directions
:

1. Cinnamon apple sauce:
1.1. Cut two apples in little squares (for 8 rolls);
1.2. Add cinnamon (to each layer of apple I add some cinnamon and mixed it up as I was adding layers of apple);

Apple sauce
1.3. Add a little of lemon juice to prevent the fruit oxidation;
1.4. Add 1 tbsp of sugar;
1.5. Add 2 and half tbsp of Porto wine (optional, but it gives more flavor) and mixed everything.

Apple sauce2

2. Chocolate almond Easter eggs:
2.1. Chop the eggs into little pieces.

easter eggs

3. Cut the puffy pastry into long triangle shapes;

massa folhada 1
4. Place the apple sauce or chocolate at the wider end of the triangle, wrap it securely using the side ends, and wrap them by rolling it tightly until the tip of the triangle (it has a croissant shape);

massa folhada 2
5. Brush the rolls with whipped egg;
6. For the rolls with apple sauce, make little holes into the mass;

massa folhada 4
7. Put them into oven, 180-200ºC, for 25 min.

Massa folhada 5Massa folhada 6

(I let it cool down before taking the picture, so no chocolate melting down :p)

Modo de preparação:

1. Molho de canela e maça:  
1.1. Cortar duas maçãs em pequenos quadrados (para 8 rolos);
1.2 . Adicionar canela (a cada camada de maçã, eu adicionei um pouco de canela e depois misturei consoante acrescentava outra camada de maça); 
1.3. Adicionar um pouco de sumo de limão para evitar a oxidação de fruta;
1.4. Adicionar 1 colher de sopa de açúcar;
1.5. Adicionar 2 colheres e meia de sopa de vinho do Porto (opcional, mas dá mais sabor) e misturar.

2. Amêndoas de chocolate de Páscoa:
2.1 . Cortar os ovos em pedacinhos.

3. Cortar a massa folhada em formas triangulares longas;
4. Colocar o molho de maçã e canela ou de chocolate na extremidade mais larga do triângulo, envolvê-la de forma segura usando as extremidades laterais, e depois rolar a massa de forma firme até à ponta do triângulo (fica com uma forma de croissant);
5. Pincelar os croissants com ovo batido;
6. Nos croissant com maçã, fazer pequenos furos na massa;
7. Colocar no forno a 180-200ºC , durante 25 min.

Let me know if you try it out 🙂 Se tentarem comentem 🙂

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